+381 12 638 614Позови нас

Голубац представљен на другој међународној конференцији у Сомбору и Баји (Мађарска)

ТО ГОЛУБАЦ

ТО ГОЛУБАЦ

Голубац представљен на другој међународној конференцији у Сомбору и Баји (Мађарска)

Друга међународна конференција INTERREG пројекта „DANUrB+“ на којој је учествовала Туристичка организација Голубац, одржана је 26-27. августа у Сомбору и Баји (Мађарска). Директорка Туристичке организације Голубац, Јелена Петровић одржала је презентацију о Голупцу и Ђердапу. Тема конференције била је унапређење регионалног брендирања и умрежавања културне привреде и туризма. Сходно томе, циљ конференције био је проналажење заједничких трагова, постојећих и заборављених, односно скривених остатака културне баштине у подунавским државама и шире, који се могу поново открити и покренути за стварање регионалног идентитета и бренда. Регионално брендирање производа и услуга је кључно. Он се може схватити и као веза између појединачног и заједничког угледа где се посебно ради на квалитету, додатној вредности и јачању ширег идентитета. Брендирање тако постаје важно средство за локални и регионални развој и јачање заједнице.

Отварање конференције у великој сали Жупаније у Сомбору

 

Намера ове DANUrB+ конференције је да ангажује важне локалне представнике, организације и установе као могуће осниваче „ДУНАВСКЕ DANUrB+ КУЛТУРНЕ ПРОМЕНАДЕ“, чијом би се сарадњом у будућности утицало на чиниоце развојних политика. У том светлу на конференцији су учествовали представници из више држава: Аустрије, Немачке, Словеније, Словачке, Румуније, Хрватске, Мађарске и Србије.

Презентација стејкхолдера из Сомбора у великој сали Жупаније у Сомбору

Oрганизатори конференције у Сомбору били су Архитектонски факултет у Београду, Град Сомбор и Туристичка организација града Сомбор, док су организатори за мађарски део конференције у Баји били Архитектонски факултет из Будимпеште и Град Баја.

Презентација DANUrB+ пројекта у новом културном центру у Мохачу у Мађарској

Презентација културне баштине Голупца и Ђердапа у културној дворани у Баји у Мађарској

Arrow
Arrow

подели вест

Остале
новости

Marko Aleksić
Књижевно вече и предавање Марка Алексића
15. Sajam Dunava 2023 - Golubac - 1
Јубиларни 15. Сајам Дунава завршен успешно са рекордном посетом
Turistiočki cvet za 2023 - TO Golubac
Туристички цвет за 2023. годину