Golubac predstavljen na drugoj međunarodnoj konferenciji u Somboru i Baji (Mađarska)

TO GOLUBAC

TO GOLUBAC

Golubac predstavljen na drugoj međunarodnoj konferenciji u Somboru i Baji (Mađarska)

Druga međunarodna konferencija INTERREG projekta „DANUrB+“ na kojoj je učestvovala Turistička organizacija Golubac, održana je 26-27. avgusta u Somboru i Baji (Mađarska). Direktorka Turističke organizacije Golubac, Jelena Petrović održala je prezentaciju o Golupcu i Đerdapu. Tema konferencije bila je unapređenje regionalnog brendiranja i umrežavanja kulturne privrede i turizma. Shodno tome, cilj konferencije bio je pronalaženje zajedničkih tragova, postojećih i zaboravljenih, odnosno skrivenih ostataka kulturne baštine u podunavskim državama i šire, koji se mogu ponovo otkriti i pokrenuti za stvaranje regionalnog identiteta i brenda. Regionalno brendiranje proizvoda i usluga je ključno. On se može shvatiti i kao veza između pojedinačnog i zajedničkog ugleda gde se posebno radi na kvalitetu, dodatnoj vrednosti i jačanju šireg identiteta. Brendiranje tako postaje važno sredstvo za lokalni i regionalni razvoj i jačanje zajednice.

Otvaranje konferencije u velikoj sali Županije u Somboru

 

Namera ove DANUrB+ konferencije je da angažuje važne lokalne predstavnike, organizacije i ustanove kao moguće osnivače „DUNAVSKE DANUrB+ KULTURNE PROMENADE“, čijom bi se saradnjom u budućnosti uticalo na činioce razvojnih politika. U tom svetlu na konferenciji su učestvovali predstavnici iz više država: Austrije, Nemačke, Slovenije, Slovačke, Rumunije, Hrvatske, Mađarske i Srbije.

Prezentacija stejkholdera iz Sombora u velikoj sali Županije u Somboru

Organizatori konferencije u Somboru bili su Arhitektonski fakultet u Beogradu, Grad Sombor i Turistička organizacija grada Sombor, dok su organizatori za mađarski deo konferencije u Baji bili Arhitektonski fakultet iz Budimpešte i Grad Baja.

Prezentacija DANUrB+ projekta u novom kulturnom centru u Mohaču u Mađarskoj

Prezentacija kulturne baštine Golupca i Đerdapa u kulturnoj dvorani u Baji u Mađarskoj

podeli vest

Ostale
novosti

Mihosljski susreti u selu Dobra
Miholjski susreti sela
54049D44-CF75-4ADC-A25C-042C6AA0FAA0
Otvaranje Novogodišnjeg bazara u Golupcu
_MG_4448
Danuvina Alacris, replika rimskog broda je stigla u Golubac