+381 12 638 614Позови нас

Позив физичким лицима да изврше категоризацију угоститељских објеката у којима пружају услуге смештаја

ТО ГОЛУБАЦ

ТО ГОЛУБАЦ

Позив физичким лицима да изврше категоризацију угоститељских објеката у којима пружају услуге смештаја

ПОЗИВ ФИЗИЧКИМ ЛИЦИМА

ДА ИЗВРШЕ КАТЕГОРИЗАЦИЈУ УГОСТИТЕЉСКИХ      

ОБЈЕКАТА У КОЈИМА ПРУЖАЈУ УСЛУГЕ СМЕШТАЈА

 

  Законом о угоститељству (,,Сл. гласник РСˮ, бр. 17/2019) прописана је обавеза угоститеља који пружа услуге смештаја у објектима домаће радиности (кућа, апартман и соба) и објектима сеоског туристичког домаћинства, да изврши категоризацију тих објеката.

Захтев за категоризацију се подноси преко еТуристе.

С тим у вези ПОЗИВАМО сва физичка лица која услуге смештаја пружају на начин супротан наведеном закону, да се у што краћем року обрате јединици локалне самоуправе и поднесу захтев за категоризацију угоститељског објекта за смештај (кућа, апартман, соба или сеоско туристичко домаћинство).

По добијању решења о категоризацији угоститељски објекат и угоститељ ће бити евидентирани у систем еТуристе, на који начин ће, у складу са позитивним прописима,  моћи да наставе са пружањем угоститељских услуга смештаја на законит начин.

Физичко лице у наведеним категорисаним објектима угоститељске услуге може да пружа непосредно или преко посредника, који може бити само правно лице или предузетник. У случају посредовања физичко лице и посредник закључују међусобни уговор који се ради евидентирања доставља органу јединице локалне самоуправе.

 У супротном, на основу члана 92. став 1. тачка 9) наведеног закона физичко лице је прекршајно одговорно, а запрећене казне  се крећу у распону од 150.000 до 350.000 динара.

 

За све додатне информације и пружање стручне помоћи стојимо на располагању и можете нам се обратити путем маила togolubac01@gmail.com или на телефеоне 012/638-614.

 

Такође, можете се обратити и Министарству туризма и омладине путем маила turizam@mto.gov.rs ili eturista@mto.gov.rs као и на телефоне 011/3149670 и 011/3139671.

Arrow
Arrow

подели вест

Остале
новости

GRLI3460
„ДУНАВ, МОЈА ПРИЧА“ - ауторска изложба уметничких фотографија Ивана Грлића
54049D44-CF75-4ADC-A25C-042C6AA0FAA0
Отварање Новогодишњег базара у Голупцу
Trg Đerdapskih mitova i legendi 1
Трг Ђердапских митова и легенди