+381 12 638 614Позови нас

Промотивна бициклистичка вожња – Утврђавање 2022

ТО ГОЛУБАЦ

ТО ГОЛУБАЦ

Промотивна бициклистичка вожња – Утврђавање 2022

Јубиларно, десето по реду, „Утврђавање“ од Рамске до Голубачке тврђаве обележили су љубитељи вожње на два точка у недељу, 26. јуна. Циљ вожње је да се бициклисти упознају са две тврђаве на Дунаву, али и уживају у прелепим пределима. Рута „Утврђавања“ поклапа се са делом међународне бициклистичке стазе Еуровело 6, путем којим многобројни туристи из целог света откривају лепоте Доњег Подунавља и источне Србије.

„Утврђавање“ доприноси и подстицању сарадња између општина Велико Градиште и Голубац, посебно у области туризма. Спајањем дестинација добија се потпунија туристичка понуда, која обухвата не само једну локацију, већ низ атракција које се налазе у сливу Дунава.

Битно је истаћи да се овом акцијом промовише и активан и здрав начин живота и боравак у природи. Бициклизам је одлична рекреација која доприноси целокупном здрављу, а такође утиче на смањење емисије штетних гасова.

 

Позитивна енергија, дружење, обилазак Рамске и Голубачке тврђаве и сунчано време учинили су да стотинак учесника и учесница проведе недељу у лепом расположењу. Бициклистичку вожњу „Утврђавање“ организује Бициклистичко-планинарско друштво „Голубац“, у сарадњи са туристичким организацијама Голубац и Велико Градиште, а ове године уз подршку пројекта ЕУ за културно наслеђе и туризам који финансирају Европска унија и Немачка Влада, а спроводи Немачка организација за међународну сарадњу ГИЗ.

Arrow
Arrow

подели вест

Остале
новости

Golubac 11
Туристичко лето општине Голубац 2024
Miholjski susreti sela - Bojikovo
Михољски сусрети села - Војилово
Turistiočki cvet za 2023 - TO Golubac
Туристички цвет за 2023. годину