+381 12 638 614Позови нас

Јубиларни 15. Сајам Дунава од 28. до 30. јула у Голупцу

ТО ГОЛУБАЦ

ТО ГОЛУБАЦ

Јубиларни 15. Сајам Дунава од 28. до 30. јула у Голупцу

Последњег викенда у јулу, од 28. до 30. јула у Голупцу ће се одржати јубиларни 15. Сајам Дунава и 57. Голубачки котлић.

На Сајму Дунава ће се и ове године, кроз целодневна дешавања на више локација представити вредности и културна баштина Голупца. Програм ове туристичко-привредне манифестације ће бити разноврстан и намењен различитим узрастима и интересовањима, најављују из Туристичке организације Голубац.

"Сајам Дунава је манифестација која се са радошћу ишчекује и има сталну публику која свој одмор у Голупцу планира управо према овом догађају. Бројним програмима током три дана трајања манифестације, обогаћују се садржаји и туристичка понуда наше општине, што је чини још пожељнијом летњом дестинацијом." - појашњава директорка Туристичке организације општине Голубац, Јелена Петровић.

Током Сајма Дунава, у градском парку ће бити смештени Етно двориште и Змајево село. У Етно дворишту ће своје умеће, рукотворине, сувенире и традиционалну храну и пића представити произвођачи из свих крајева Србије, док ће у Змајевом селу, за најмлађе посетиоце бити организоване радионице циркуских вештина, уметничко спортске активности и позоришна представа.

Део Сајма Дунава су и спортски садржаји: демонстрација и такмичење у једрењу, пецање на пловак за јуниоре и сениоре и такмичење у одбојци на песку, који привлаче велики број љубитеља летњих спортова.

Кулинарско надметање у припремању рибље чорбе, 57. Голубачки котлић одржаће се у суботу 29. јула са почетком у 18 сати и 30 минута. Једно од најстаријих и најмасовнијих гастрономских такмичења ће и ове године окупити велики број гурмана који ће уживати у дружењу и припреми рибље чорбе са погледом на Дунав.

У вечерњим сатима дешавања се селе на летњу позорницу у Голупцу када се својим ношњама, играма и песмама представљају културно-уметничка друштва из свих крајева наше земље, а затим следи забавно музички програм који је ове године изузетно богат.

У петак, 28. јула, након наступа фолклорних ансамбала одржаће се концерт Амадеус бенда. У суботу је концерт Гоце Тржан, а након свечаног проглашења победника такмичења у кувању рибље чорбе на Голубачком котлићу, наступиће трубачки оркестар Банета Крстића. У недељу ће се одржати наступ групе Тхе Пассенгерс и концерт групе Зана који се са нестрпљењем чека још од прошле године, када је отказан због невремена.

За све посетиоце Сајма Дунава препорука је да обавезно посете и највеће туристичке атракције овог дела Србије, манастир Тумане и тврђаву Голубачки град у којој ће у недељу, 30. јула бити организовано средњовековно село где ће моћи да доживе древни начин живота.

Arrow
Arrow

подели вест

Остале
новости

Mihosljski susreti u selu Dobra
Михољски сусрети села
Utvrdjavanje 2022 - Ram - Golubac
Промотивна бициклистичка вожња - Утврђавање 2022
Džipijada Golubac
VIII Голубачка Џипијада